Logo E-Arşiv

e-Arşiv uygulaması, e-Fatura kapsamında olan ya da olmayan işletmelere ve nihai tüketicilere e-Fatura düzenlenmesini, faturanın ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasını ve ibraz edilmesini sağlıyor.

Mevzuata uyumluluk

e-Arşiv uygulamasıyla faturalar, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenleniyor ve ikinci nüshalar da elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilebiliyor.

Yasal zorunluluk

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin yasa gereği e-Arşiv uygulamasına geçmesi gerekiyor.

Daha yüksek hız, daha düşük maliyet

e-Arşiv uygulamasından yararlanan işletmeler iş süreçlerinde hız ve verimlilik artışı elde ediyor. Ayrıca kağıt faturaların basımı, hazırlanması, dağıtımı ve arşivlenmesi gibi işlemlerden kaynaklanan maliyetler de ortadan kalkıyor.

Özellikleri

  • e-Arşiv uygulaması, fatura süreçlerine hız kazandırmanın yanı sıra, elektronik ortamda düzenlenmiş ve arşivlenmiş faturalara da kolayca ulaşma imkanı veriyor.
  • e-Arşiv uygulaması, işletmelerde kullanılmakta olan diğer yazılımlar, ERP sistemleri ve işletmenin genel iş süreçlerine kolayca entegre edilebiliyor.
  • e-Arşiv ile hazırlanan faturalar, e-posta ya da SMS yoluyla alıcılara kolayca ve hızla gönderilebiliyor. Bu sayede fatura gönderim maliyetleri önemli ölçüde düşerken, faturaların gönderim sırasında kaybolması da engellenmiş olmuyor.
  • e-Arşiv, elektronik ortamda kesilmiş ve arşivlenmiş faturalara kolayca ulaşarak geriye dönük sorgulama yapma imkanı veriyor.
  • Tüm satışlarında e-Arşiv çözümünü kullanan işletmeler, ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanma zorunluluğundan kurtularak maliyet avantajı elde ediyor.